epodnikanie

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ako sa správne pripraviť na pracovný pohovor

Ak ste poslali svoj životopis do zamestnania a dostali ste odpoveď, zrejme Vás čaká pracovný pohovor s potencionálnym budúcim zamestnávateľom. Je to krok, na ktorý by ste sa mali dobre pripraviť, pretože pravdepodobne nie ste jediný, kto sa dostal do užšieho výberu pri výbere na danú pozíciu.
Môže sa stať, že si budú na personálnom overovať informácie a fakty z Vášho životopisu, či motivačného listu. Nebuďte preto prekvapený , keď sa Vás budú pýtať základné otázky a doplňte informácie.
Ak ste rozoslali viacero žiadostí do viacerých firiem, na viac pozícií, môže sa stať, že si nemusíte zapamätať presný popis a obsah vybranej pozície. Vytlačte si potrebné papiere s informáciami a vezmite ho so sebou na pohovor.
Píšte do životopisu a motivačného listu len pravdivé informácie a znalosti. Ak ste uviedli, že ovládate cudzí jazyk, môže sa stať, že si to bude chcieť zamestnávateľ overiť a pohovor môže viesť v cudzom jazyku.
Niektoré firmy zaviedli systém viacerých výberových kôl. To znamená, že sa s potencionálnym zamestnávateľom stretnete viac než raz, poprípade absolvujete ďalší pohovor s iným zástupcom spoločnosti.
Každý zamestnávateľ hľadá pracovitých a cieľavedomých ľudí so serióznym prístupom. Ukážte, že máte o ponúkanú pozíciu záujem a zdôvodnite Váš záujem. Snažte sa byť uvoľnený, aj napriek tomu, že sa môže objaviť tréma, stres, či nervozita.
Aj napriek tomu, že sa (možno) uchádzate o špecifickú pozíciu, každý pohovor obsahuje základné otázky, ako napr. Prečo ste sa rozhodli pracovať pre ich firmu, Aké máte skúsenosti s týmto typom zamestnania, Či pracujete radšej v kolektíve alebo samostatne, a pod.
Ak ste odpoveď na Vašu žiadosť nedostali v písomnej podobe, je pravdepodobné, že budete kontaktovaný telefonicky. Zámerom tohto telefonátu je vyzistiť, ako reagujete na neočakávané situácie, prvý kontakt a takisto si overiť informácie zo životopisu. Preto by ste si mali vytvoriť vhodné bezhlučné prostredie, do telefónu buďte seriózny a profesionálny, ale takisto aj priateľský. Na otázky odpovedajte zrozumiteľne a pravdivo.

Pohovor | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014